Sjors & Sjimmie speelfilms en TV-producties.
Sjors van de Rebellenclub - 1955
 

Helaas nog geen afbeeldingen

Heb je een foto uit deze film?
Help ons een handje:
mail hier


 

rolverdeling:
Sjors - Theo Niesten, Sjimmie - Willem Marwa, Sjuul - Rinus van Loon, Wimpie - Tonny Hassing, Puck - Willie Veerwindt, Dikkie - Arno Fetten, de Kolonel - Victor Servais, Boris - Jan Wassenaar, Pedro - Dirk Capel.

productie:
Rex Films - 1955
regie: Henk van der Linden
scenario: Henk van der Linden, bewerkt naar het gelijknamige verhaal van Lou Vierhout.
zwart-wit - 92 min.

inhoud:
Sjors, de held uit de stripverhalen, beleeft met zijn vrienden een aantal avonturen, waarin het vechten tegen twee zigeunerachtige boeven het hoofdthema vormt. Sjors en Sjimmie raken in Afrika verzeild, doorstaan daar gevaren als bedreiging door wilden, krokodillen en tijgers, keren naar hun woonplaats terug en rekenen daar in een massaal gevecht waar de hele Rebellenclub aan deelneemt, met de boeven af.

recensies (1955):
- FID: "Het weinig originele verhaaltje is niet toereikend om te overtuigen. De jongens worden slecht geregisseerd, zodat hun verschijningen op een enkele uitzondering na niet voldoen. De nasynchronisatie laat veel te wensen over. Van wat Sjors zegt is bijna niets te verstaan. Paedagogisch in sommige opzichten niet bepaald gelukkig. Voor kleine kinderen hier en daar te emotioneel."
- Piet van der Ham in 'de Tijd' van 17 augustus 1955: "Alleen de dikke knaap, die ook in de vorige film excelleerde, weet zich onbevangen en spontaan voor de camera te bewegen. Helaas heeft hij geen hoofdrol. Die wordt vervuld door Sjors, van wie geen woord te verstaan is (...) Het is helaas weer een gemiste kans. Wie een film voor de jeugd gaat maken dient zich vooraf te bezinnen op het feit, dat het minstens even goed moet doen als voor volwassenen en liefst nog beter."

 

     < terug