home allerlei games wiroja claire sjosji
 
 
meer nieuws
 

De website van Claire en Sjors & Sjimmie, strips van de Wiroja's.

  Claire TVIn nr. 183 van het Belgische stripfanzine 'Brabant Stripmagazine' een lang interview met Wiroja-tekenaar Robert van der Kroft. Het is inclusief illustraties uiteindelijk een elf pagina-lang interview geworden, waar op alle bezigheden van Robert wordt ingegaan.

Te koop in de meeste stripspeciaalzaken, en op de grotere stripbeurzen. Lees meer op: www.brabantstrip.be.
 
     
 

Claire TV Nieuwe plannen voor Claire als TV-serie:
Het productiehuis Teletopia is druk bezig met het opzetten van een TV-serie naar de strip Claire, voor een van de Vlaamse commercïele zenders.
We kunnen al wat namen noemen:
Regisseur Lieven Debrauwer (bekend van o.a. 'Pauline en Paulette') heeft al toegezegd mee te zullen werken. Ook actrices Anneke Van Hooff (secretaresse Shirley uit de TV-soap 'Familie'), Marianne Devriese (o.a. Jolien in de TV-serie 'Vermist') en Ellen Schoeters (speelde o.a. Lobke Corneel, caféhulpje in 'Familie') zouden hun schouders mee onder het project steken.

Als voorafje zal een videoclip opgenomen worden, waarin ook de drie actrices meespelen. Born Crain zingt er het nummer 'Claire' van Gilbert O'Sullivan. Dit zal tevens de TV-tune van de serie worden.
(Gilbert O'Sullivan had er zelf in de 70-er jaren een grote hit mee).

We wachten in spanning af...

 
     
 

Claire TVIn het supergeheim wordt ook onderzoek gedaan of het haalbaar is een nieuwe Sjors & Sjimmie-speelfilm te maken. Zo geheim en pril dat we daar helaas nog geen namen bekend kunnen maken.

Dát zou nog eens een mooie nieuwe start voor de twee belhamels zijn...

 
     
 

Claire TVSinds 2010 is de iPad in Nederland en België te koop, op dezelfde dag verscheen ook een digitaal Claire-stripalbum. Exclusief voor de iPad.
Het gaat om deel 16 uit de reguliere Claire albumreeks, met de titel 'In Vorm'.

Toen de gedrukte versie van dat album een paar jaar terug in de boekwinkels verscheen, waren er grote distributie-problemen en is het album moeilijk verkrijgbaar geweest. Vandaar de keuze juist dit album als eerste digitaal aan te bieden.
En nu dus wereldwijd verkrijgbaar!

Bekijk pagina's of koop het album in de iTunes AppStore.

 
 
 


Wil je op de hoogte gehouden worden over het volgende Claire album?
Schrijf je in voor de speciale


Claire nieuwsbrief


 
< vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 volgende >