het grote webinterview: vragen aan Robert van der Kroft

Heb je een vraag? Kijk eerst of iemand anders die vraag al eens gesteld heeft.
Nee? Stel dan hier zelf je vraag.
Je vraag wordt automatisch als mailtje naar Robert van der Kroft verzonden.
Hij zal je vraag daarna hier beantwoorden.

 

op zoek naar een speciale vraag? Toets hieronder een of meer woorden om ernaar te zoeken,


of zoek naar alle vragen over:
Claire
Sjors & Sjimmie
alles
   
  alle echt alle vragen uit het webinterview:  
 
Clark Simons:
Hoi Robert, wat is er gebeurd met de gags die niet in een stripalbum van Claire zijn gekomen? Ik denk dat het er nu zo een 25 al zijn? Gaat hier nog iets mee gebeuren? Komt in 2015 ook een nieuw Claire album?
Robert:   Soms zijn overgeslagen afleveringen in een volgend album terecht gekomen, om overeenkomstige onderwerpen bij elkaar te houden. Maar er zijn inderdaad ook een aantal afleveringen niet in een album opgenomen, omdat die achteraf door onszelf afgekeurd zijn. Misschien dat we die in de toekomst nog eens zullen bijwerken, en alsnog in een album plannen.
Het nieuwste album is vorige maand verschenen. En volgend jaar willen we proberen zelfs twee albums uit te brengen!
nel bakker:
Ik heb drie Sjors en Sjimmie strips, 'Op zoek naar de Zwarte Ridder', 'De Bibberziekte', en 'Bij de Indianen'. Het zijn heel oude strips. Wat zijn die waard?
Robert:   De waarde van de albums staat bij omschrijvingen in ons Sjors en Sjimmie-albumoverzicht. Die waarde is overgenomen uit de laatste Stripcatalogus uit 1998 (!), en staat er nog in guldens vermeld. Inmiddels is de prijs weer verder opgelopen, waardoor de waarde in guldens uit 1998 enigszins vergelijkbaar is met de waarde in euro's nu.
Zie ons albumoverzicht

nel:
Ik wil ze graag verkopen. Hoe moet ik dat doen?
Robert:
Volgens mij is Catawiki een heel goede plek om bijzondere strips te verkopen. Daar komen soms dingen voorbij, die tegen een hoge prijs verkocht worden.
En anders kun je via Marktplaats natuurlijk ook een poging wagen.
Stripwinkels zijn makkelijker, die nemen de albums graag van je over, maar daar krijg je er hoogstens de helft voor..
Succes!
Erik:
Ik ben op zoek naar de Sjors & Sjimmie Super de Boer reclame, is die ergens te zien?
Robert:   Voor zover wij weten is die nergens op internet te vinden. We zijn er zelf ook naar op zoek geweest. Mocht hij ooit een keer opduiken, zullen we zeker een kopie op deze website zetten.
Jozua:
Ik lees al jaren Sjors en Sjimmie. Blijft leuk! Nu valt mij op dat er al jaren geen nieuw album meer is uitgekomen. Heel jammer!
Dus... wanneer komt er weer een nieuw album uit?
Robert:   Uitgeverij Big Balloon, die de albums uitbracht, is daar helaas mee gestopt. Ze hebben de publicatierechten teruggegeven aan uitgeverij Sanoma.
Nu zijn er geruchten dat Sanoma 'iets' met Sjors & Sjimmie van plan is.. Maar wat precies, zullen we moeten afwachten..
Mitchell:
Graag zou ik willen weten of alle fims van Sjors en Sjimmie op dvd uitkomen. Ik ben grote fan van de films van vroeger maar heb ze niet allemaal op internet of in de winkels kunnen vinden.
Robert:   In 2003 zijn bijna alle oude films op dvd uitgekomen, uitgegeven door Weton-Wesgram. Alleen de eerste en de laatste niet. In ons filmoverzicht staat bij de beschrijvingen van de films welke wel of niet op dvd zijn uitgebracht.
Voor zover ik weet zijn er helaas geen plannen ze opnieuw uit te brengen. Ze zijn inmiddels waarschijnlijk moeilijk te vinden, maar misschien via Marktplaats of eBay?

 
< vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 volgende >
De redactie behoudt zich het recht voor om vragen te weigeren of in te korten.
Robert
Dr. Robert
beantwoordt al uw vragen....