logo
Claire Culinaire
 
Jup's recept:
tortilla's met drie heerlijke sausjes

Brix' laagjes taart     
Ricky's spaghetti     
 
 
  Dit heb je nodig voor de sausjes voor 4 personen:
   
  gele salsasaus:
- 1 ui
- 2 gele paprika's
- 2 eetlepels olijfolie
- 1,5 eetlepel bloem
- 1,5 dl kant-en-klare kippenbouilion
- zout
   
  pikante salsasaus:
- 4 tomaten
- 1/2 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rood Spaans pepertje
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel oregano
- 3 eetlepels ketchup
- zout
   
  guacamolesaus:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 groen Spaans pepertje
- 3 rijpe avocado's
- sap van 1 citroen
- 1 eetlepel gehakte verse koriander
- peper en zout
 
  Zo maak je het:  
 
gele salsasaus:
- Schil de ui en hak 'm fijn. Was de paprika's, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij ze in blokjes.
- Verhit de olijfolie en stoof hierin de ui en de paprika blokjes gaar met 2 eetlepels water.
Bestrooi met de bloem en laat even meebakken.
Overgiet met de bouillon en roer goed tot de bloem is opgelost.
- Pureer de saus met de mixer, breng op smaak met zout en giet de saus door een zeef.
Dien goed gekoeld op.
 
pikante salsasaus:
- Pel de vier tomaten en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in verschillende blokjes.
Schil de ui en de knoflook en snipper ze beiden fijn. Ontpit het pepertje.
- Doe alle ingrediënten (behalve een halve tomaat) in- een grote kom of in de keukenrobot en pureer ze.
- Snij de halve tomaat die je hebt bewaard in kleine blokjes en meng ze door de saus.
Dien goed gekoeld op.
 
guacamolesaus:
- Schil de ui en de knoflook en hak ze samen met het pepertje fijn. Halveer de avocado's, verwijder de pit en schil ze. Snij het vruchtvlees in kleine stukjes.
- Doe alles in een kom, meng er het citroensap door en kruid met koriander en peper en zout.
Dien gekoeld op.
 
Doe 200 g tortillachips op een bord en serveer met de sausjes.

brix

 

 
 
  < terug