Evert Geradts
   
 
Wirojalid van 2002 tot nu  
 

  Evert Geradts  (9 juni 1943)

Zijn stripcarrière begon aan het einde van de jaren 60, toen Hitweek/Aloha zijn strip 'De Diertjes' publiceerde. Evert leverde verschillende andere strips aan dit blad, zoals bijvoorbeeld 'Moe Koe' en 'Jan Zeiloor'.
In 1970 begon hij samen met andere tekenaars van Aloha, waaronder Peter Pontiac en Joost Swarte, het avant-garde stripblad 'Tante Leny Presenteert!', dat de Nederlandse strip radicaal vernieuwde en dat in 1975 een overzichtstentoonstelling in de Rotterdamse Kunststichting kreeg.

In 1984 verhuisde hij naar Arnhem, om daar samen met nog jonge onbekende tekenaars als Hanco Kolk, Gerard Leever en Aloys Oosterwijk de professionele stripstudio 'Studio Arnhem' te starten.
Voor het blad Eppo maakte hij daar 'De 'Alsjemaar Bekend' Band'.
Naast het tekenen van strips bekwaamde Evert zich in het schrijven van stripscenario's, onder andere voor de langere 'Sjors en Sjimmie' verhalen en verhalen voor het weekblad Donald Duck.
In 1989 startte hij een nieuwe strip in het Sjors en Sjimmie Stripblad: 'Henk Hond', op scenario's van Ruud Straatman.

Evert Geradts heeft zich in de loop der jaren verschillende tekenstijlen eigen gemaakt, die allemaal blijk geven van een grote speelsheid en vakmanschap. In 2000 startte hij de 100% computergeproduceerde strip 'Kos & Mo' voor het blad OKKI.
Hij publiceerde een boek met het beste uit zijn pinup-verzameling, uitgegeven bij Peter Loeb uitgevers, en vertaalde als eerste het lange nonsensgedicht 'The Hunting Of The Snark' van Lewis Carroll in het Nederlands, met illustraties van zijn hand.

Tegenwoordig woont en werkt hij in Zuid-Frankrijk en is sinds zijn start in 1982 de meest productieve scenarist van het weekblad Donald Duck. (Hij ziet dat als de hand van het lot, want zijn verjaardag, 9 juni, is ook de officiele verjaardag van Donald Duck is, zoals die in de Disney Studios wordt gevierd!).
En Evert schrijft sinds 2002 mee aan de strip Claire, samen met Jan van Die.

Wil je Evert iets vragen of meedelen? Je kunt hem hier een mailtje sturen.
 
  < terug