Sjors en Sjimmie
postzegels
Nederland -2000

  de geschiedenis van Sjors & Sjimmie    

 

 

SjoSji

In het Sjors en Sjimmie Stripblad worden afgeronde verhalen van vier vijf pagina's van onze helden geplaatst. Dit kunnen de auteurs echter niet bolwerken, zodat noodgedwongen nieuwe scenaristen (o.a. Evert Geradts, Mars Gremmen, Piet Zeeman) en tekenstudio's (o.a. Comicup) gezocht worden.
Maar de nieuwe verhalen gaan altijd door de handen van de Wiroja's. Wilbert Plijnaar en Jan van Die schaven de scenario's bij en Robert van der Kroft de tekeningen. Bovendien blijft Van der Kroft zelf de omslagillustraties tekenen. Er zijn inmiddels 45 albums verschenen waaraan de Wiroja's hun medewerking hebben verleend.

Een hoogtepunt in de geschiedenis van Sjors en Sjimmie is ongetwijfeld de uitgifte in het najaar van 2000 van een serie postzegels waarop onze helden staan afgebeeld. Op afzonderlijke zegels figureren Sjors & Sjimmie in hun oude n in hun nieuwe uiterlijk. Daarmee is de essentie goed weergegeven; het tweetal verwijst niet alleen naar nostalgie in de stripcultuur, maar is evenzeer een creatie van deze tijd.

Een nieuwe lichting jongeren is inmiddels opgegroeid met de huidige Sjors en Sjimmie en ook toekomstige generaties zullen aan het tweetal vast en zeker nog veel plezier beleven, net zoals hun ouders en grootouders dat deden.

© Sanoma/Big Balloon    

 

 

 


SjoSji -1992
 
< vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 volgende >