Sjors en Sjimmie door
Robert van der Kroft
1975

  de geschiedenis van Sjors & Sjimmie    

 

 

Nieuwe avonturen van Sjors & Sjimmie en de Rebellenclub

In 1975 besluit de uitgever het blad Sjors en zijn bruisende concurrent Pep (beide bladen worden door hetzelfde bedrijf uitgegeven) samen te voegen, omdat de verkoopcijfers onder druk staan. En zo ontstaat Eppo.

Dit is een goede gelegenheid om Sjors en Sjimmie weer eens volledig te veranderen. Weg met de futuristische vervolgverhalen; terug naar de basis van de strip, de losse pagina-grappen zoals oervader Martin Branner in 1920 al deed, zo vindt de redactie, die zich gedurende enige tijd laat bijstaan door allround stripmaker Martin Lodewijk. Hij is degene die het concept van de nieuwe Sjors en Sjimmie uitwerkt.

De geheel vernieuwde Sjors en Sjimmie wordt getekend door de jonge striptekenaar Robert van der Kroft, die al eerder Disneystrips maakte voor het Nederlandse Donald Duck-weekblad. Hij geeft Sjors, en nu ook Sjimmie, de oude Rebellenclub terug. Sjors en Sjimmie worden weer de kwajongens van vroeger, met een modebewuste, trendgevoelige Sally en een knorrige Kolonel.

De plots zijn in eerste instantie van de ervaren stripscenariste Patty Klein, die de uitgezette koers toch niet helemaal weet aan te houden. Dat doen wel Wilbert Plijnaar en Jan van Die, die na een jaar het schrijfwerk van Patty Klein overnemen.

Bekijk en lees hier de eerste Sjors & Sjimmie pagina getekend door Robert van der Kroft uit 1975 (380 Kb)

 

 

 


weekblad Eppo -1975
 
< vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 volgende >